teisipäev, märts 02, 2010

Mõtteid ja karjeid.

Vaatasin dokumentaali genosiidist - "System of a Down: Screamers" - ning see sissekanne räägib sellest, kuidas mina paljusid asju näen. Ma puurin läbi vale, ja raiun välja tõe; kes aga seda lugedes vihaseks saab, mõtle sügavalt järele - kas see, millest kõnelen on tõesti vastumeelt, või sügaval sisimas, sina, kallis Lugeja, mõistad mind.

* * *

Mis on, mis kütab "aarialasi" üles?. Mis on see, mis paneb inimesi nii agressiivselt käituma kellegi suunas, kes ei ole süüdi oma nahavärvis või tööpuuduses?. See värv ei ole oluline!. Inimene ei ole süüdi, et ta on musta nahaline, latiino või valge. Nood, kes on ignorantsed, kallates ebamääraseid ning alusetuid süüdistusi, järgivad just seda ühte "Liidrit", kartes kõige rohkem ise end; keelates enesel mõelda indivuduaalselt.
Me kõik tuleme ühest ja samast esivanemast, pigmendist. Me ei ole erinevad. Ümber kohanemine, keskkond, kliima on need aspektid, mis unustatakse ning kõrvale lükatakse. Mitte keegi ei ole meist halvem või parem; rikkam või vaesem; valgem või mustem. Me oleme võrdsed, ühiste juurtega. See on osa meie geneetilisest koodist, milline su naha värv on, arenenud ja kasvanud sinuga üheks. Organid on samad; veri on ikka see sama mass, mis voolab meie kõigi soontes.
Ei ole "aarialasi". Me kõik käime koolis, tööl, ülikoolis. Me räägime ja kõneleme täpselt samamoodi, ka keel ei ole tegelikult erinev. Meil on lapsed, vanemad, perekonnad, juured ja tulevik. Ainuke, mis meid kõiki üksteise vastu rammib on hirm, teadmatus ning rumalus.

Miks me vihkame?.
Sest me kardame.
Hirm.

Et olla "individuaal", olla iseseisvalt mõtleja; otse loomulikult tuleb end massiks välja pressida ning see nõuab väga palju tööd iseenesega. Puhkamiseks ei jää aega, sest alatasa on ründajaid, kes sind sellesse mehaanilisse püünisesse tagasi eksitada püüavad.
Rahvas koosneb masskogumitest, mis omakorda moodustavad selle suure ja ühtse massi; kuid kõik on suunatud, kontrollitud ja mehaniseeritud ühest allikast - Valitsus. Mida aga Rahvale esitletakse on vaid lapsemäng; mis aga selle pinna all toimub, üldse ei teatagi.

* * *

Hirm juhib inimest. Teretulemast vägivallale, argusele valida, genotsiidile, sõjale, jne. Hirmust saab rikkus, illusionaarne reaalsus, võim. Oled sa kindel, et tahad just seda teed?.

* * *

Armeenia = 1,500,000 surnut
Juudid = 6,000,000 surnut
Kamboodia = 2,000,000 surnut
Bosnia = 200,000 surnut
Rwanda = 800,000 surnut
Darfur = 400,000 surnut
Ukraina = ~7,000,000 surnut
...ja numbrid jätkuvad.

Ka Eestlased ei jäänud puutumatta.

* * *

Inimesed maksavad miljoneid//miljardeid, et tapatalgude tõeseid tagamaid kinni mätsida. On riike, kus praegused generatsioonid on teadmatuses; eitades, et nende esivanemad on üldse midagi sellist korda saatnud, vaid selle pärast, et nad ise ju seda ei teeks. Valitsused aga kasutavad olukorda ära, et end süüst puhtaks pesta; ning perekondi, kes tahavad õiglust jalule seada, ignoreeritakse ja nende jätkatakse nende uhkuse terroriseerimist, jätkuvalt mõjutades nende igapäevaelu. Eitajatel aga lasub siiani kätel võõras veri.

* * *

Need on mõtteterad, millele tuleb kunagi veel lisa, et teaksite. Tuleb korrastada ning lisada, aga põhimõtteliselt on see nii nagu te siin näete. Keeruline rada minus eneses, ning valgusküllane rada tõele.

Kuid, jätke meelde. Nii palju kui on inimesi, nii palju on ka erinevaid tõdesid.

R.

0 Pärlipoega:

Postita kommentaar